گیاه آپارتمانی سانسوریا با نام علمی «Sansevieria» متعلق به خانواده «Liliaceae »می باشد. نام های دیگر این گیاه، زبان مادر شوهر و شمشیری می باشند. ماداگاسکار، آفریقا و جنوب آسیا خاستگاه سانسوریا هستند. تصفیه هوای محیط، از ویژگی های بارز این گیاه است. داشتن گیاه سانسوریا در خانه، به محیط زیبایی ویژه ای می دهد.
مشخصات گیاه آپارتمانی سانسوریا
گیاه آپارتمانی سانسوریا، گیاهی همیشه سبز، مقاوم به خشکی و سایه دوست است. برگ های این گیاه به رنگ سبز و ابلق که کشیده هستند و به سمت بالا رشد می کنند. سانسوریا دارای گل های معطری می باشد. در این گیاه همیشه سبز برگ ها به کمک ساقه های زیر زمینی یا ریزوبیوم رشد می کنند. میزان سرعت رشد این گیاه کند است و در صورت مساعد بودن شرایط تا چندین سال می تواند عمر کند. نگهداری و مراقبت از گیاه آپارتمانی سانسوریا برای افرادی که تجربه کافی در مورد پرورش گل و گیاهان ندارند، مناسب است.
نمونه ای از انواع گیاه آپارتمانی سانسوریا
Sansevieria patens
این گونه از سانسوریا دارای برگهای ساقه مانند است که می تواند تا 2.5 سانتیمتر قطر رشد کند. طول برگهای آن می تواند تا یک متر رشد کند.
Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’
Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’ گونه معروف به گیاه مار است. دارای فیبر کنف مانند روی برگها است. صحبت از برگهای آن می شود ، این برگها می توانند تا 120 سانتیمتر بلند شوند. برگهای این گونه دارای حاشیه زرد رنگ همراه با خطهای افقی تکراری و منظم به رنگ سبز تیره هستند.
Sansevieria parva’ Kenya Hyacinth’
گیاهی با برگهای نواری شکل است که برگهای آن می تواند تا 16 اینچ قد رشد کند. این گونه معمولا دارای 6 تا 12 برگ سبز هستند. که خطها یا الگوهایی به رنگ سبز تیره در آن مشاهده می شود.
Sansevieria trifasciata’ Hahnii’
این گونه از گیاه سانسوریا یک گیاه کوتاه قامت محسوب می شود.
Sansevieria trifasciata ‘Golden Hahnii’
خرید کود مخصوص پاجوشدهی گیاه سانسوریاشرایط نگهداری گیاه آپارتمانی سانسوریا
- آبیاری: گیاه آپارتمانی سانسوریا جزء گیاهان گوشتی است، که با ذخیره آب دیگر نیاز به آبیاری روزانه ندارد. در ماه های گرم هفته ای یکبار و در ماه های سرد سال سه هفته یکبار آبیاری کافی است. قبل از آب دادن اجازه دهید خاک گلدان خشک شود. برای جلوگیری پوسیدگی ریشه، گلدان باید از زهکشی برخوردار باشد.
- دما: حداقل دمایی که گیاه آپارتمانی سانسوریا می تواند تحمل کند 10 درجه سانتی گراد می باشد. اما بازه دمایی 16-24 برای نگهداری این گیاه مناسب است. این گیاه نسبت به هوای سرد حساس است و سرمای بیش از حد باعث یخ زدن آن می شود.
- نور: این گیاه را در تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید. با اینکه سانسوریا نورهای غیر مستقیم و ملایم را دوست دارد.
- خاک و کوددهی: خاک گلدان باید لومی و سنگین باشد. یعنی به صورت مخلوطی از شن، ماسه، رس و مواد آلی باشد. در خاک های سنگین به مراتب رشد گیاه بهتر بوده و در زمان کمتری پاجوش های زیادی را تولید خواهد کرد. هر دو هفته یکبار می توانید از طریق استفاده از کود های زینتی سانسوریا را تغذیه نمایید.
- تکثیر: برای تکثیر این گیاه متداول ترین روش ها استفاده از پاجوش های تولید شده در کنار پایه مادری و قلمه زنی است.
- گلدان: گلدان سانسوریا را می توانید هر 2 الی 3 سال یکبار تعویض نمایید.
پاک کردن برگ ها: چون این گیاه در تصفیه هوا نقش دارد هر 2-3 هفته یکبار بهتر است برگ های آن را تمیز کنید.
آموزش ویدیویی تکثیر گیاه سانسوریا با دو روش ساده
در این قسمت ویدیویی برای شما قرار داده ایم که به سادگی تکثیر گیاه سانسوریا را به شما آموزش می دهد. این دو روش، شامل تکثیر گیاه توسط برگ گیاه است. پیشنهاد میکنم با یادگیری این دو روش بسیار ساده گیاه خود را چند برابر کنید.
نکاتی در مورد تکثیر و پاجوش دهی گیاه سانسوریا
- هرچقدر برگ بلندتر و سالمتر باشد پاجوشدهی سریعتر صورت می گیرد.
- در صورتی که برگهایی که جهت پاجوش استفاده کرده اید زرد شدند، نگران نباشید گیاه احتمال زیاد در حال ریشه دار شدن است.
- قلمه ها را میتوانید در هوای آزاد نگهداری کنید.
آیا سانسوریا به نور کمی نیازدارد؟
بارها شنیده شده که مخصوصا فروشنده ها عنوان میکنند، گیاه سانسوریا نیازی به نور ندارد و یا حداقل نیاز نوری را دارد. در این ویدیو به شما گفتیم که این تصور که این گیاه نیاز نوری بسیار کمی دارد کاملا اشتباه است.
علت له شدن برگ سانسوریا
آبیاری بیش از حد باعث خرابی ریشه گیاه می شود. اما له شدن برگ می تواند دلیل دیگه ای داشته باشه. این ویدیو رو ببینید.
آفات و بیماری های گیاه آپارتمانی سانسوریا
- بیماری های قارچی: در صورت پدید آمدن لکه روی برگها، احتمالا گیاه مبتلا به بیماری های قارچی شده است. برای همین می توانید از قارچ کش های کاربندازیم و مانکوزب تا زمان بهبودی گیاه استفاده نمایید. همچنین زردی برگ های گیاه آپارتمانی سانسوریا می تواند به خاطر عدم دسترسی به نور کافی و یا کمبود مواد مغذی در خاک رخ دهد.
- پوسیدگی ریشه: این پوسیدگی در اثر آبیاری بیش از حد گیاه اتفاق می افتد. باید صبر کنید تا خاک گلدان به طور کامل خشک شود و بعدا اقدام به آبیاری گیاه نمایید.
- خشکی نوک برگ ها: به سه دلیل می تواند اتفاق بیفتد. 1- کمبود آب: آبیاری های نامنظم و تشنه ماندن گیاه 2- بالا بودن دمای محیط: هر چند وقت یکبار به برگ های آن آب اسپری نمایید. 3- خشک شدن نوک برگ های در اثر تابش نور زیاد.
علت لوله شدن برگهای سانسوریا
کم آبی یکی از دلایل اصلی لوله شدن برگهای سانسوریاست؛ که این خود به دو دلیل بوجود می آید.
- آبیاری کمتر از نیاز گیاه
- آبیاری بیش از حد گیاه که باعث پوسیدگی ریشه و در نتیجه نرسیدن آب کافی به گیاه می شود.
مورد بعدی که باعث لوله شدن برگهای سانسوریا می شود؛ سرما یا گرمای بیش از حد محیط است که باعث تنش و در نتیجه واکنش گیاه می شود.
اشتراک ها: عکس انواع گل آپارتمانی با اسم - فروشگاه اینترنتی سرچنار