گیاهان آپارتمانی مقاوم به گیاهانی گفته می شود که بتوانند در برابر شرایط مختلف دوام داشته باشند و به رشد و حیات خود ادامه دهند. در صورتی که گیاهی خصوصیات زیر را داشته باشد جز گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب می شود.
- مقاوم به گرما و سرما: گیاهانی که نسبت به تغییرات ناگهانی دما مقاوم هستند و با دمای محل نگهداری سازگاری خوبی دارند.
- مقاوم در برابر کم آبی: گیاهی که مقاوم به کم آبی است. اغلب دارای ساقه، ریشه و برگ های گوشتی هستند که با ذخیره آب در این قسمت ها می تواند در برابر کم آبی مقاومت کند.
- مقاوم به نور کم: گیاهانی که سایه دوست هستند. این گیاهان بدون قرار گرفتن در تماس مستقیم با نور خورشید هم می توانند برگ های جدید تولید کنند و همچنین رشد بهتر و بیشتری داشته باشند.
گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما
گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما را باید از بین گیاهانی انتخاب کنیم که در مقابل نور خورشید دوام داشته و سبز و مرطوب می مانند. گیاهانی که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کنند، گزینه های خوبی برای نگه داشتن در آپارتمان یا اتاق محل کار می باشند، در واقع این گیاهان نه تنها به شرایط گرما مقاوم هستند، بلکه برای رشد به گرما نیاز دارند.
بیشتر گیاهان خانگی در دمای بین ۶۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت (۱۵ – ۲۴ درجه سانتی گراد) رشد می کنند. تعداد کمی از گیاهان به مقدار کمتری از گرما نیاز دارند و تعدادی دیگر نیاز به گرمای زیادی دارند، اما گیاهانی که در محدوده ۲۴-۱۵درجه سانتی گراد رشد می کنند، برای خانه ها و دفاتر مناسب تر هستند. روزهای گرم تابستان ممکن است باعث پژمردگی گل و گیاهان شود، اما تعدادی گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید همیشه گل و گیاه خوش رنگ و شاداب در محل زندگی و کار خود داشته باشید.
برای آشنایی با گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما کلیک کنیدگیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما
در ماه های پاییز و زمستان، بسیاری از خانه ها به محیطی نامناسب برای گیاهان خانگی تبدیل می شوند. زیرا بعضی از اتاق ها بیش از حد گرم می شوند، هوای محیط تمایل به خشک شدن دارد و نور خورشید در پشت پنجره ها کمتر جریان دارد. اما یکسری از گل ها که از آنها به عنوان گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما یاد می شود، می توانند دماهای پایین محیط نگهداری را تحمل کرده و جان سالم به در ببرند. با استفاده از این گیاهان، می توانید طبیعت و سرسبزی را در ماه های سرد سال به خانه بیاورید. وقتی گل و گیاهی جزء گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما شناخته می شود، منظور این است که نسبت به گیاهان دیگر می توانند دمای چند درجه سانتی گراد کمتر را تحمل نمایند. لذا از این گیاهان هم باید در برابر یخ زدگی و سرمای بیش از حد محافظت نمایید.
برای آشنایی با گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما کلیک کنیدگیاهان آپارتمانی مقاوم در برابر کم آبی
پرورش گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی مناسب افرادی است که به طور دائم نمی توانند از گیاهان خود محافظت کنند اما علاقمند به نگهداری گل و گیاهان در خانه می باشند. گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی دارای اندام های گوشتی برای ذخیره و تجمع آب هستند که در شرایط بحرانی باعث مقاومت آنها در برابر کمبود آب می شوند. این گیاهان در مقایسه با گیاهان آب دوست، نیاز آبی کمتری دارند و خاک آنها نباید به مدت طولانی خشک بماند.
برای گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی کلیک کنیدگیاهان آپارتمانی مقاوم به نور کم یا سایه دوست
اگر جزء افرادی هستید که به گل و گیاهان علاقه دارید اما به دلیل عدم وجود نور کافی در محیط زندگی یا محیط کار اقدام به نگهداری آنها نمی کنید، بهتر است بدانید که همه گیاهان به نور نیاز ندارند. در بین گل و گیاهان مختلف گیاهان آپارتمانی سایه دوست به شما این امکان را می دهند که از آنها در فضاهای بسته محافظت نمایید. منظور از گیاهان آپارتمانی سایه دوست گیاهانی است که برای رشد و حیات به نور کم، نورهای مصنوعی و نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارند.
برای گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی کلیک کنیدتعدادی دیگر از گیاهان آپارتمانی مقاوم
برگ عبایی
برگ عبایی: این گیاه یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم است که در هر خاکی می تواند به خوبی رشد کند. علاوه بر آن برگ عبایی به آب و نور کمتری نیاز دارد. لذا به راحتی می توانید از آن نگهداری کنید.
کاکتوسها
کاکتوس: کاکتوس ها به یکبار آبیاری در طول هفته نیاز دارند و در فصل های سرد سال باید فاصله بین رو آبیاری بیشتر شود. این گیاه هم باید در زیر نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد چون نور مستقیم باعث سفید شدن رنگ آن می گردد.
بامبو
بامبو لاکی: بامبو لاکی از دیگر گیاهان آپارتمانی مقاوم است که به خاطر آسان بودن شرایط نگهداریش، در بین مردم محبوب می باشد. گیاه بامبو لاکی برای محیط هایی که به نور خورشید دسترسی ندارند می تواند بهترین گزینه باشد. زیرا این گیاه در محیط تاریک همچنان سبز خواهد ماند و به رشد خودش ادامه می دهد. بهتر است آب گلدان لاکی بامبو را هر 2-4 هفته یکبار تعویض کنید. همچنین این گیاه نیازی برای رشد نیازی به خاک ندارد.
آلوئه ورا
گیاه آلوئه ورا: آلوئه ورا جز گیاهان آپارتمانی مقاوم است که بیشتر مردم دنیا با آن آشنایی دارند. این گیاه علاوه بر اینکه می تواند به زیبایی منزل شما بیفزاید، در درمان زخم و سوختگی هم کاربرد دارد. گلدان گیاه را در کنار پنجره قرار دهید و به طور منظم آن را آبیاری کنید. در صورت رفتن به مسافرت دیگر نگران گیاه آلوئه ورا نباشید، به خاطر بافت گوشتی که دارد پژمرده نخواهد شد.
بنفشه آفریقایی
این گیاه مانند دیگر گیاهان نامبرده شده، به مراقبت زیادی نیاز ندارد. کافی است هر هفته یکبار گیاه را آبیاری نمایید.
مهم ترین گیاهان آپارتمانی مقاوم
ساق عروس
ساق عروس: این گیاه، اکوریا هم نامیده می شود. دارای برگ های گوشتی و آبدار است که آبیاری زیاد می تواند به گیاه آسیب بزند. قبل از آبیاری از خشک بودن خاک گلدان مطمئن باشید.
گیاه قاشقی
گیاه قاشقی مناسب برای فضاهای کوچک است. به خاطر داشتن برگ های گوشتی تا چند روز می تواند در برابر کم آبی مقاومت کند. این گیاه علاوه بر نور غیر مستقیم خورشید زیر نور فلورسنت هم می تواند به حیات خود ادامه دهد.
پیشنهاد: در دسته گیاهان آپارتمانی, مشخصات, شرایط نگهداری و تکثیر همه این گیاهان را شرح داده ایم;
مطالب بسیار مفید بود و توی انتخاب گیاه خیلی بهم کمک کرد.
باعث خوشحالیه دوست عزیز
ممنون از اطلاعات
زنده باشید دوست عزیز